Jaarrekening

Overzicht financiële stukken

De jaarrekening

Inzicht in het vermogen en resultaat van jouw onderneming, daar is de jaarrekening voor. We houden de administratie gedurende het jaar bij, verwerken deze in Exact Online en verzorgen de belastingaangiften. Na afsluiting van het boekjaar vragen we waar nodig om aanvullende informatie en stellen we de jaarrekening op. Zo beschik je ieder jaar over een volledig overzicht van jouw financiële positie.

Hulp bij samenstellen jaarrekening

Alhoewel wij graag met je vooruitkijken, is het samenstellen van de jaarrekening een noodzakelijke formaliteit die we graag voor je uitvoeren. Op deze manier geven we je inzicht in de stand van zaken van je onderneming met een balans, een resultatenrekening en een toelichting op beiden.

Resultatenrekening opstellen

Onderdeel van de jaarrekening is de resultatenrekening, ook wel de winst- en verliesrekening genoemd. Een overzicht van de kosten en opbrengsten van het bedrijf over het afgelopen boekjaar met toelichting.

Samen met de balans wordt deze gebruikt bij de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Ook is de jaarrekening noodzakelijk voor financiers zoals banken en kredietinstellingen en wordt deze, voor BV's, gepubliceerd bij de Kamer van Koophandel.

Verschillende rechtsvormen

Voor een BV, NV en coöperatie is het opmaken en publiceren van de jaarrekening verplicht. Eénmanszaken en VOF's hebben deze verplichting niet. Wel moeten zij jaarstukken opstellen met daarin een winst- en verliesrekening voor de fiscale aangifte.

Visionplanner

Met behulp van de combinatie van Exact Online en jouw dashboards in Visionplanner houden we je gegevens compleet, overzichtelijk en heb je inzage in de opbouw van je cijfers. Een overzichtelijk dashboard per maand of per kwartaal geeft je bovendien beter zicht op jouw financiële situatie zodat je waar nodig tijdig kunt bijsturen.

Inzicht in jouw boekjaar

Onze werkwijze

Hoewel we vooral vooruitkijken, geeft de jaarrekening een mooi overzicht van de resultaten van het afgelopen boekjaar. Ons streven is dat je ook gedurende het jaar periodiek inzicht hebt in je financiële situatie, zodat je weet hoe je ervoor staat. We begeleiden ondernemers om dit inzicht te behouden en de juiste stappen te zetten in de ontwikkeling van hun bedrijf. Van hieruit werken we verder aan groei.

Verzamelen gegevens

Gedurende het jaar verzamelen we al jouw financiële gegevens. Deze worden onder meer gebruikt voor de belastingaangiften en dienen als basis voor de jaarrekening. We werken de administratie bij, vragen aanvullende informatie bij je op en zorgen ervoor dat jouw financiële situatie maandelijks of per kwartaal inzichtelijk is.

Exact Online

Om het financiële beeld van jouw bedrijf compleet te houden verwerken we je gegevens in Exact Online. Jij hebt als ondernemer altijd toegang tot de cijfers en wij kunnen je optimaal begeleiden in het sturen op de cijfers voor de groei van jouw bedrijf.

Financieel verslag

Dankzij de software die we gebruiken heb je gedurende het jaar inzicht in jouw financiële situatie. Na afloop van het boekjaar bundelen we alle beschikbare gegevens en stellen we de jaarrekening voor je op. Indien nodig dienen wij deze ook in bij de bank, eventuele financiers en de Kamer van Koophandel.

Onze samenwerkingsvormen

Het samenstellen van de jaarrekening is onderdeel van de diverse samenwerkingsvormen die wij bieden. Met ervaren adviseurs, administrateurs en relatiemanagers ondersteunen we ondernemers dagelijks bij het behalen van hun ondernemingsdoelen. Naar aanleiding van de doelstellingen die wij veelal in bedrijven tegenkomen hebben wij een drietal samenwerkingsvormen ontwikkelt. Van rust en focus door het uitbesteden van financiële taken tot het activeren van ondernemers en het behalen van doelen middels gerichte ondernemerscoaching. Wij bieden ondersteuning op maat en staan naast de ondernemer om de meest ambitieuze doelen waar te maken. Samen groeien we verder.
Basis

Stabiliteit

Voor ondernemers die de basis van hun financiën goed geregeld willen hebben. Wij verzorgen de benodigde aangiften en maken de financiële situatie ieder kwartaal inzichtelijk.
Inzicht

Groei

Voor ondernemers die vooruitkijken. Die meer inzicht en overzicht willen verkrijgen. Die doelen stellen en actiepunten afwerken om die doelen te behalen. Werk zowel in je bedrijf als aan je bedrijf.
Toekomst

Ambitie

Voor ondernemers waarvoor geen doel ooit te hoog gegrepen is. Die onder persoonlijke begeleiding de meest ambitieuze doelen waarmaakt. Ga aan de slag met jouw individuele én zakelijke groei.